Print | Tilbage

Arsenal Denmark stiller hold i FAn Cup

Af Rasmus Bernth Jensen 01-08-2018 - kl. 20:33

I 9 år har Arsenal Denmarks pokalskab stået og samlet støv. Ikke siden sejren over Inter i 2009, har AD kunne smagen den umiskendelige smag, af det eneste ædelmetal der tæller. Guld. Undervejs er det blevet til to smertefulde finale nederlag, og sidste var holdet, sekunder fra en finale mere. Men ifølge Cheftræner Sakse Andersen, skal det i år være anderledes.

Sakse, hvad er det der gør at i, netop i år, skulle kunne vinde FAn cuppen?

”Holdet er en god blanding af ungdommens utrættelighed og erfaringens kølighed. Det taktiske udspil jeg har lagt for dagen, viser også med tydelighed en opdeling i roller og opgaver. Fremme satser vi på de unge kræfter, og bagved er det de mere erfarne spillere, her tænker jeg især på de to hjemvendte sønner, Søren Engberg og John Madsen, der skal sikre en organiseret og stærk defensiv. ”

Netop valget af Søren Engberg har jo været diskuteret. Er Jesper Fedder blevet flået af kassen efter sidste år?

”Absolut ikke. Fedder stod en fantastisk turnering sidste år, og havde en stor andel i at vi kom så tæt på finalen. Men hans rigtige kvaliteter er ude på grønsværen, og ikke mellem stængerne. Medmindre du spørger hans kone! ”

Hahaha, men i har også et par knapt så rutinerede spiller med?

”Det synes jeg ikke man kan sige. Vi har en enkelt debutant, Allan Ølgaard, med i år. Både Alexander Andersen og Frederiks Nielsen var med sidste år. Og de terroriserede kanterne turneringen igennem, så det har vi valgt at gå med igen. Det samme med vores benhårde midt-midter, Rasmus Hasgaard som også spillede en fremragende turnering sidste år. ”

Og hvad så med helt i front?

”Helt fremme går vi med bjørnen og ballerinaen som vi kalder det. Vi har Thomas Bech med som er utrolig kropsstærk og dækker sin bold fremragende, og så vores elegantier Mads Lønberg, der virkelig kan skabe noget på egen hånd. Det giver os flere strenge at spille på, alt efter hvilken modstander vi møder. Og så har vi Simon Mortensen og Jesper Fedder på den anden kant, til at brede det ud og finde hullerne. Endnu en Fedder special både på og uden for banen. ”

Udeladelsen af Thomas Brock har jo løftet en del øjenbryn. Hvad er baggrunden for den beslutning?

”Thomas har været en tur i udlandet og søge lykken, men er vendt hjem for en lille måneds tid siden. Og man må bare sige at han ikke er hvor han skal være. Thomas er en ældre herre, og det tager tid at blive akklimatiseret og komme tilbage i form. Og så husker alle fadæsen fra 2016, hvor han i en eller anden form for absence gav bolden til en modstander i eget felt. Det er svært som træner at have den type spiller med, når der er så meget kvalitet til rådighed. ”

Hvad bliver så din egen rolle på årets hold?

”Jeg skal sørge for at finde balancen mellem at spille og coache. Det er altid en udfordring at finde det rette niveau, men jeg synes jeg fandt nøglen sidste år. ”

Har i så andre taktiske tiltag i kan sætte i spil undervejs?

”Vi har stadig et par esser i ærmet som vi kan bruge, både offensivt og defensivt. Vi har holdt øjne og ører åbne de sidste mange år, og har samlet det op undervejs som vi har kunne bruge. Og så har vi selvfølgelig hvert år lavet en grundig analyse af vores egen indsats, og justeret der hvor der var behov for det. ”

Hvad er så forventningen til i år?

”Er der noget FAn cuppen har lært mig, så er det at man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt. Men med kun 4 andre hold i puljen, og at det holder Dortmund, Villa, Leeds og AC Milan, så må alt andet end en kvartfinale, være at betragte som en skuffelse. ”

Hvem vil du vurdere er den største favorit til at tage titlen i år?

”Det må klart være Juventus. Holdet i år, må vi antage er identisk med det holder som vi tabte til i 2013 finalen. De slog os ud i semifinalen sidste år, da de scorede til 2-1 med få sekunder tilbage på uret. Men jeg synes vi spillede lige op med dem hele kampen igennem, og de så brugte ud i finalen, hvor de også tabte. Og i år er de i hvad der klart må betegnes som dynamit puljen, så hvem ved. ”

Den legendariske FAn cup turnering afholdes på lørdag d. 4. August, på Vanløse Idrætspark, og det hele starter kl.10.30.

Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
27. september 2018 - kl. 20:00
Arsenal Denmark lancerer rødvin

15. september 2018 - kl. 19:56
GunAction 1 på vej

15. september 2018 - kl. 12:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
5. oktober 2018 - kl. 09:01
8 sejre i træk!

27. september 2018 - kl. 20:00
Arsenal Denmark lancerer rødvin

20. september 2018 - kl. 13:54
Optakt: Arsenal - Vorskla

LeoVegas
Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Afstemning

Hvem kunne du tænke dig som gæst til fanklubbens generalforsamling i 2018?
Sammy Nelson, Pat Rice eller én af de andre gamle legender
Emmanuel Eboué - han har brug for opmuntring
Ray Parlour - han har vundet mere end de fleste
David O'Leary - manden med flest Arsenal kampe
Perry Groves - han kan drikke hele fanklubben under bordet
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser