Print | Tilbage

" Husker du?" Da Arsenal vandt på Old Trafford

Af Tobias Halskov 04-01-2014 - kl. 16:31

Tobias Halskov ser hver måned tilbage på en kamp, en begivenhed eller en stor sportslig personlighed i Arsenals historie, som har gjort indtryk på ham. "Husker du?" tager dig tilbage til Arsene Wengers ansættelse i klubben, overgangen fra Higbury til Emirates, "The Invincibles" og meget mere.

tobias halskov
Tobias Halskov er født i 1992, og har været Arsenal fan siden han var 10 år gammel.
Hvornår vandt Arsenal sidst på Old Trafford? Se det spørgsmål kunne jeg ikke huske på stående fod, efter 1-0 nederlaget til Manchester United i denne sæson. Denne "Husker du?" vil tage dig med tilbage til nogle af de sejre, Arsenal har oplevet på Old Trafford.

Der var engang, hvor Arsenal og Manchester United kæmpede og sloges om titlen som Englands bedste. Den tid kan efterhånden dateres tilbage til slutningen af 90'erne og starten af 00'erne. Uniteds abnorme dominans i 90'erne er ikke til at tage fejl af, og det er kun Blackburn Rovers 94/95 og Arsenal 97/98, som slår små huller i Uniteds ellers så ubrydelige fort. Kampen om titlen imellem Arsenal og United starter for alvor i 97/98. Her vinder Arsène Wenger sit første mesterskab med Arsenal. Derefter vinder United 3 år i streg, før Arsenal igen får fingrene i titlen som Englands bedste i 01/02. United kæmper sig tilbage, og vinder i 02/03. Eventyret fra 03/04 sæsonen kender de fleste Arsenal fans vel? Og behøver ikke en større genfortælling - Vi vandt, som de første ligaen, uden at tabe en eneste kamp. Denne titelkamp i mellem disse to storhold medførte selvfølgelig en masse drabelige kampe, og der opstod flere gange tumult enten på eller uden for banen. Hadet imellem de to holds anførere Patrick Vieira og Roy Keane hjalp også godt til intensiteten. Der er selvfølgelig den gode historie, fra Ashley Coles selvbiografi, om hvordan Alex Ferguson får smidt et pizza-slice i hovedet efter et af disse opgør. Alt imens Arsenal og United fulgtes side om side inde på banen, måtte Arsenal dog indse, at man ikke kunne følge med de mange millioner, som United tjente på entréindtægter og David Beckhams globale berømmelse. Man måtte træde et skridt tilbage for at træde to frem. Arsenal skulle være en større klub på verdensplan. Emirates blev bygget og skulle danne nye rammer for Arsenal, men det satte også store begrænsninger for Arsenals økonomiske ressourcer. Det satte sine tydelige spor i rivaliseringen mellem Arsenal og Manchester United, ikke mindst fordi at det kostede Arsenal pladsen i titelkampen. Derved mistede de indbyrdes opgør den gnist, som gjorde kampene så intense.
Se når jeg nu i indledningen skriver: "nogle af de sejre", så er det måske en overdrivelse. Siden den bedste række i England blev til Premier League i 1992, har Arsenal kun slået Manchester United 3 gange på Old Trafford ud af 22 opgør, heraf 14 nederlag og 5 uafgjort. Første sejr var i marts 1998. 0-1 blev det, med Marc Overmars som matchvinder. Den seneste sejr skal findes helt tilbage i september 2006, her var det den unge togoleser Emanuel Adebayor, som blev matchvinder i endnu en 0-1 sejr. Den største og vigtigste sejr er dog 0-1 sejren i maj 2002, den gjorde nemlig Arsenal til mestre. Den kamp står helt klart som en af de største og vigtigste sejre i Arsenals historie. Det bliver vidst ikke større end at vinde mesterskabet på sin titelrivals hjemmebane. Kampen blev spillet uden topscoreren Thierry Henry, og som så mange gange før måtte Wenger ty til sin superreserve Sylvian Wiltord. Kampen kunne nemt have gået begge veje, men kort inde i anden halvleg slap Freddie Ljungbjerg igennem Uniteds bagkæde. Skuddet blev pareret af Fabian Barthez i United målet, men Wiltord var hurtig over riposten og sendte Arsenal mod mesterskabet. Arsenal holdt stillingen hjem, og kunne lade sig hylde som engelske mestre på Old Trafford.
Jeg må ærligt indrømme, at når Arsenal skal spille på Old Trafford, så er den mesterskabssejr ikke lige den første kamp, jeg tænker tilbage på. Jeg tror desværre at de fleste Arsenal fans, ligesom mig, tænker tilbage på det smertelige 8-2 nederlag i august 2011. Det vil jeg ikke komme nærmere ind på i dette indslag. Man kan vel konkludere, at Arsenal simpelthen ikke har det godt med at spille på Old Trafford, og at Arsenal i den grad har lidt, og lider stadig for den sags skyld, af den frygt mange hold får, inden man skal spille på Old Trafford. Man kan kun håbe på, at Arsenal og Uniteds indbyrdes kampe finder tilbage til den gnist, som gjorde kampene fantastiske at se. Indtil da, må vi holde os til minderne.

Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
27. september 2018 - kl. 20:00
Arsenal Denmark lancerer rødvin

15. september 2018 - kl. 19:56
GunAction 1 på vej

15. september 2018 - kl. 12:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
5. oktober 2018 - kl. 09:01
8 sejre i træk!

27. september 2018 - kl. 20:00
Arsenal Denmark lancerer rødvin

20. september 2018 - kl. 13:54
Optakt: Arsenal - Vorskla

LeoVegas
Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Afstemning

Hvem kunne du tænke dig som gæst til fanklubbens generalforsamling i 2018?
Sammy Nelson, Pat Rice eller én af de andre gamle legender
Emmanuel Eboué - han har brug for opmuntring
Ray Parlour - han har vundet mere end de fleste
David O'Leary - manden med flest Arsenal kampe
Perry Groves - han kan drikke hele fanklubben under bordet
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser