Print | Tilbage

Blog: Er der behov for en ny angriber?

Af Anders Michael Kristensen 26-11-2013 - kl. 15:17

Olivier Giroud har vist ganske god form i denne sæson, men hvem står klar i kulissen til at tage over for ham, hvis han bliver skadet?

Nr. 14 har tidligere lavet mange mål for Arsenal. Kommer den også til det i denne sæson?
Nr. 14 har tidligere lavet mange mål for Arsenal. Kommer den også til det i denne sæson?
24 mål i 12 kampe i Premier League. Det giver et snit på 2 mål pr. kamp. Af de 24 mål har Giroud scoret de 7 af dem. Det er lidt over en fjerdedel af målene. Man kan derfor med rette stille sig selv spørgsmålet: Er der overhovedet behov for en ny angriber?

Den, der har scoret næstflest mål, og som kan spille Girouds position, er Lukas Podolski. Poldi har dog kun scoret to mål. Begge mod Fulham i en kamp, hvor han spillede venstrekant. Da han blev prøvet af som forreste angriber i sidste sæson, var det da heller ikke nogen ubetinget succes.

Giroud har udviklet sig kolossalt meget igennem det seneste års tid. Der var mange, der allerede havde afskrevet ham inden sidste sæson var slut. I denne sæson har franskmanden dog været en nøglespiller. Han er nemlig så utrolig vigtig for vores opspil, og han har noget, som de fleste andre på holdet ikke har: Styrke.

Jeg spåede efter de første par kampe, at vi havde en potentiel Premier League topscorer i Giroud. Siden da er Suarez kommet tilbage fra karantæne, og har scoret otte mål. Suarez er da også en diametral modsætning til Giroud. Han er noget mindre, og så kan han afgøre kampen på egen hånd ved at drible to-tre mand. Det er en facet i spillet, som ville være urealistisk at forlange, Giroud skal mestre. Men man spørger sig selv, hvem skal erstatte Giroud, når eller hvis han får en skade, karantæne, eller har brug for et hvil? Suarez kunne være et bud.

Nicklas Bendtner bliver det i hvert fald ikke. Vi så i kampen mod Chelsea hvor stor forskel der er på, om Arsenals forreste angriber har nr. 12 eller 23. Hans førsteberøring er langt dårligere end Girouds, hans arbejdsstyrke ikke nær så høj som Girouds. Se bare på målet mod Southampton. Det var aldrig blevet til mål, hvis ikke han havde kæmpet for det. Og så er lysten til at dø for Arsenal der bare ikke.

Podolski og Bendtner er altså ikke temaer. Så er der Walcott og Sanogo tilbage. Walcott bringer noget helt andet end Giroud gør. I sidste sæson kunne man også se, hvad det betød for Walcott at være alene frontangriber. En position, han faktisk gjorde det rigtig godt på. Jeg mener dog ikke, at han i den nuværende formation passer som alene topangriber. Sanogo er endnu et ubeskrevet blad, og han skal bruge denne sæson på at vænne sig til livet i London, og så udvikle sig.

Benzema, Lewandowski eller Pato?
På rygtebasis er Benzema, Lewandowski og senest Pato blevet rygtet til os. Det er tre angribere fra øverste hylde. Sommerkøbet af Özil bringer også håb ind for, at man kan lande en aftale med en af disse tre angribere. For de to førstnævnte, så er der altså tale om to klassespillere. Benzema ligner for meget Giroud og af den grund tror jeg ikke, det bliver ham.
Lewandowski ville være et drømmekøb, men han skulle altså ende i Bayern, hvorfor den sidste mulighed skulle være Pato.

Pato kunne jeg godt se i Arsenal. Et typisk Wengerkøb. Teknisk stærk, kun 24 år, hurtig og en relativ usleben diamant. Han beviste sig i Milan, hvor han lavede 51 mål i 117 kampe i Serie A, men blev solgt, fordi han fik meget ødelagt af skader. Nu skulle han imidlertid være klar igen, og for en pris på ca. 90 millioner kroner ligner han et scoop. Dertil har han 27 landskampe for Brasilien med 10 mål til følge.

Om der bliver hentet en ny angriber, skal jeg ikke kunne sige. Én ting er dog sikkert: Vi har behov for en ny angriber, så Giroud også kan hvile. Han kan ikke holde til 50-60 kampe på én sæson.

God kamp til alle Gooners i aften.

Seneste 3 nyheder om Arsenal Denmark
27. september 2018 - kl. 20:00
Arsenal Denmark lancerer rødvin

15. september 2018 - kl. 19:56
GunAction 1 på vej

15. september 2018 - kl. 12:44
Arsenal Denmark Generalforsamling 2018

Seneste 3 nyheder om Arsenal FC
5. oktober 2018 - kl. 09:01
8 sejre i træk!

27. september 2018 - kl. 20:00
Arsenal Denmark lancerer rødvin

20. september 2018 - kl. 13:54
Optakt: Arsenal - Vorskla

LeoVegas
Meld dig ind i Arsenal Denmark i dag
Merchandise fra Arsenal Denmark
Book din næste Arsenal rejse her
GunAction
Tilmeld dit medlemskab til PBS
Afstemning

Hvem kunne du tænke dig som gæst til fanklubbens generalforsamling i 2018?
Sammy Nelson, Pat Rice eller én af de andre gamle legender
Emmanuel Eboué - han har brug for opmuntring
Ray Parlour - han har vundet mere end de fleste
David O'Leary - manden med flest Arsenal kampe
Perry Groves - han kan drikke hele fanklubben under bordet
Copyright © Arsenal Denmark 2002-2012 - Alle rettigheder forbeholdes - Sitemap - Handelsbetingelser